5 idei de design interior pentru o bucătărie modernă şi elegantă

Bucătăria, numită şi „inima casei”, este încăperea în care îţi petreci cea mai mare parte a timpului liber, fie că serveşti o cafea aromată de la prima oră a dimineţii, le pregăteşti celor dragi preparate delicioase sau cinaţi împreună, după o zi lungă şi obositoare. Motiv pentru care, amenajarea bucătăriei e un proces ce necesită multă atenţie şi răbdare, pentru ca rezultatele să fie pe măsura aşteptărilor. Venim în întâmpinarea ta cu 5 sfaturi utile care să te inspire în aranjarea bucătăriei exact aşa cum ai visat:

  1. Alege un colţar dotat cu spaţii de depozitare, un mobilier cât mai compact şi culori deschise, atât pentru draperii, cât şi pentru covoare şi finisaje, astfel încât să dai senzaţia unui spaţiu mai mare şi mai încăpător. Poţi aplica şi anumite idei nonconformiste, atipice – o masă extensibilă de perete, amenajarea unui bar sau chiar o mini-insulă, care să fie atât blat de lucru, cât şi loc de servit masa. Foloseşte electrocasnice încorporabile pentru a economisi cât mai mult din spaţiu.
  2. Alege culori cât mai calde pentru mobilier. Pentru bucătăriile mici, culorile deschise sunt mereu varianta câştigătoare. Dacă spaţiul nu reprezintă o problemă, poţi opta şi pentru culori ceva mai închise, dar care să fie obligatoriu în echilibru vizual cu finisajele. În cazul în care alegi pentru mobilier o culoare puternică, cu accente de roşu, galben, albastru, verde sau negru, alege finisaje cât mai simple, deschise la culoare, din aceeaşi paletă cromatică sau chiar albe. Nu aglomera încăperea folosind mai mult de 2-3 culori principale.
  3. Ai grijă la blatul ales pentru băcătărie, căci materialul acestuia este foarte important. Poţi opta pentru: granit (care devine tot mai popular şi se găseşte în numeroase nuanţe), marmură (care dă un aspect deosebit, imperial), beton (care este un finisaj mat, uşor de îngrijit, în modele multiple), lemn masiv (perfect pentru bucătăriile rustice) sau blat laminat (una dintre cele mai populare şi accesibile variante, ce se găseşte în toate magazinele de mobilă în diverse modele şi nuanţe).
  4. Ai grijă la maniera în care alegi gresia şi faianţa. O regulă nescrisă a designului de interior spune că blatul şi gresia din bucătărie ar trebui să aibă aceeaşi culoare. Însă, dacă vrei să-ţi dai frâu liber imaginaţiei, poţi alege orice nuanţă doreşti, atât timp cât ai grijă să nu încarci excesiv încăperea din punct de vedere vizual. La nivel cromatic, blatul, gresia şi faianţa ar trebui să se completeze armonios şi să aducă un plus de eleganţă şi rafinament. Alege o gresie rezistentă, uşor de curăţat şi de bună calitate, fiindcă sigur nu ţi-ai dorit să se spargă de la primul obiect scăpat.
  5. Nu uita că mobilierul trebuie ales în aşa fel încât să reziste la umezeală, praf şi eventuale accidente. Dacă visezi la o bucătărie de vară, în care experienţa culinară să fie una de excepţie, este de preferat ca ea să fie acoperită, aşa încât să te poţi bucura de o cină în aer liber chiar şi atunci când vremea nu permite acest lucru. Dacă vrei să creezi un astfel de spaţiu în curtea ta, va trebui să îţi extinzi reţeaua electrică, ţeava pentru gaz şi reţeaua de apă şi canalizare. Pentru podea, poţi folosi fie gresia clasică, fie piatra naturală. Pentru mobilier poţi opta pentru lemn masiv tratat cu lacuri speciale, iar pentru mese şi scaune poţi folosi mobilier din ratan, foarte rezistent indiferent de condiţiile metereologice.

Apartamentele de vânzare din Valea Lupului Iaşi îţi oferă posibilitatea amenajării bucătăriei după bunul plac, astfel încât să fii mândru de achiziţia făcută şi dornic să experimentezi reţete culinare de tot felul.

Suntem atenți la nevoile clienților noștri, astfel că profesionalismul și dedicarea se reflectă în fiecare lucrare a echipei ESQ Village. Dacă îţi doreşti să spui „acasă” unui apartament nou din Valea Lupului realizat cu materiale premium şi cu o atenţie sporită, chiar şi pentru cele mai mici detalii, completează formularul de aici sau sună la numărul de telefon: 0748 800 200.

Play Video